Polhill Campus Centre

Client: University of Bedfordshire
Total Project Cost: 3.4 million
Gross Floor Area: approximately 2,100 sq. m
Service: Mechanical & Electrical Building Services Design

Project Details:

Designed to be a naturally ventilated solution to a complex brief, the building accommodates many functions; a school of the performing arts, campus administration offices, a base for humanities, a source of refreshment for the whole campus as well as a new public theatre for Bedford.

The environmental design strategy combines several approaches, but in the 285 seat auditorium a plenum beneath the raked theatre seats supplies fresh air to the auditorium. The plenum is formed with a blockwork labyrinth to form thermal mass; this thermal mass plays a crucial part of the summer night time cooling strategy.


1  2
EDP Consulting Limited  
246 Aylestone Lane   Wigston   Leicestershire   LE18 1BD   T: 0116 281 2422    F: 0116 257 8940    E: enquiry@edp-engineers.co.uk

Building Services Consulting Engineers